28.03.2021

Росен Желязков: Правителството на Бойко Борисов винаги е помагало на общините и не е делило кметовете, за нас са важни хората и да решаваме техните проблеми

Правителството на Бойко Борисов винаги е помагало на общините и не е делило кметовете без значение от политическата им принадлежност. За нас са важни хората, затова с решение на правителството бяха отпуснати 245 360 лева на община Якоруда за авариен ремонт на пътя Юндола - с. Черна Места/с. Смолево - с. Бел Камен. Това каза водачът на листата на ГЕРБ в Благоевградска област Росен Желязков на среща с жители от засегнатите села

Заедно с него бяха заместник-председателя на ЕНП Мария Габриел, областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков, областният секретар Даниела Савеклиева и кандидатите за народни представители д-р Емил Тончев, Ивайло Златанов, Александър Мацурев, Александър Петков и Никола Джингаров.

„Важно е да покажем  това, което сме направили и да гарантираме, че винаги може да разчитате на партия ГЕРБ”, заяви още Росен Желязков.

По време на срещата жителите на Старо Смолево поставиха свой проблем и обясниха, че от десетилетия преминават през железния път на теснолинейката, използвайки водостока под нея, който не е предназначен за преминаване на хора и пътни превозни средства. Росен Желязков се ангажира да се направи прелезно решение, което ще е, по думите на местните, най-голямата и важна придобивка от десетилетия.

По-късно Росен Желязков, заедно с Мария Габриел и кандидатите за народни представители посетиха и гр. Хаджидимово, където се изгражда нов физкултурен салон на СУ „Никола Вапцаров“. Средствата в размер на 722 220 лв. са отпуснати с Постановление на Министерския съвет.

„Благоевградска област е облагодетелствана от много фактори- и географски, и като транспортна свързаност. Целта ни е да привличаме повече инвестиции и създаване на квалифицирана работна ръка”, коментира в Хаджидимово Росен Желязков.

Той подчерта, че усилията  на ГЕРБ са насочени към подобряване на инфратаструктурата на Хаджидимово, където се строи европейски път, който да осигурява безпрепятствено движение на стоки и хора.

„Националният ангажимент на правителството е в създаването на възможности за по-добра производителност на труда, по-образована и квалифицирана работна ръка, инвестиции със смислена добавена стойност. Ангажиментът ни е образование,повишаване на експертиза и дигитални умения, защото така сме конкуретноспособни”, коментира още Росен Желязков. Той подчерта, че ГЕРБ през последните 12 години показа, че чува гласа и проблемите на хората. „ Подкрепата за политиките на ГЕРБ е подкрепа за успеха и просперитета на България”, категоричен бе Росен Желязков.

Зам.-председателят на ЕНП Мария Габриел подчерта, че за нея е важно в родния ѝ град Хаджидимово да има модерна образователна инфраструктура. „Образованието е ценност, искаме да дадем перспектива и хоризонти за развитие на младите хора. Затова тук пред вас идва един силен екип, заедно - местната, националната власт и на европейско ниво, решаваме проблемите”, подчерта Мария Габриел.

< Назад