05.12.2019

Приключи срокът за участие в конкурса за народни будители, организиран от евродепутата Асим Адемов

Приключи срокът за участие в конкурса „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“, организиран от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов.

Изпратени са общо 288 мултимедийни презентации от областите Благоевград, Бургас, Разград, Търговище, Сливен и Смолян, където той има информационни офиси.

В конкурса, провеждан със съдействието на РУО – Смолян, можеха да участват ученици от 8 до 12 клас.

Условието беше презентациите да включват информация за живота и делото на народните будители от родния край на участниците.

Конкурсните работи ще се оценяват от експертно жури.

Асим Адемов благодари на участниците за положените творчески усилия. По думите му интересът към конкурса доказа необходимостта и значимостта на всяка една инициатива, насочена към запазване на историческата памет за народните ни будители, отдали своя живот за съхраняването на българския дух и идентичност.

 

Евродепутатът ще обяви резултатите и ще награди победителите в конкурса във всяка област, където има негови информационни офиси. Това ще стане на официална церемония през месеците януари и февруари, като датите ще бъдат обявени допълнително.

 

Ще бъдат връчени три награди за всяка област- голямата награда е посещение в Европейския парламент в Брюксел и две поощрителни награди.

 

 

< Назад