29.03.2017

Премиерът на Ирландия Енда Кени проведе среща с Йорданка Фандъкова, Иван Портних и Димитър Николов

Премиерът на Ирландия Енда Кени проведе среща с кмета на София и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова, кмета на Бургас и зам.-председател на партията Димитър Николов и кмета на Варна Иван Портних. На срещата присъстваха евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев, Андрей Новаков и Владимир Уручев и заместник-председател в Групата на ЕНП в Европейския Комитет на Регионите Малина Едрева. Основен акцент в разговора бе значението на добрата образователна система за развитието на държавите. Енда Кени изтъкна, че в инвестицията в образованието е била ключова за възхода на Ирландия. По думите му, водещи науки са математиката и инженерните науки, които имат основна роля в подкрепата на държавното развитие.

Като втори главен приоритет, допринесъл за просперитета на страната, премиерът на Ирландия посочи развитата инфраструктура, която е водеща за привличането на инвестиции и разкриване на нови работни места. Според Кени няма алтернатива за проевропейската политика, която подпомага регионите.

Представителите на ГЕРБ заявиха, че образованието е водещ приоритет в програмата за управление на ГЕРБ. „Основен акцент в следващия управленски мандат на ГЕРБ и Бойко Борисов ще бъде двойното увеличение на учителските заплати с цел насърчаване на младите специалисти в сектора. Целим да създадем конкурентоспособни кадри за нуждите на бизнеса. Това ще допринесе за развитие на икономиката и повишаване на доходите на хората“, обясниха те.

„Пожелавам успех на моя голям приятел Бойко Борисов  в сформирането на стабилно правителство“, заяви министър-председателят на Ирландия Енда Кени.

 

< Назад