11.09.2020

Представители на ГЕРБ присъстваха на първа копка на нова детска градина в Пловдив

Общински съветници и районни кметове от ГЕРБ присъстваха на символичната първа копка на нова детска градина в най-големия по население и най-бързо растящ район в Пловдив – „Южен“.

Кметът Здравко Димитров обясни, че стойността на обекта е 4 600 000 лв. като той ще бъде изграден изцяло с общински бюджет и ще отговаря на всички стандарти. Детската градина ще е с капацитет 200 деца, разпределени в 8 групи и ще разполага с физкултурно-музикален салон и плувен басейн за малчуганите.

Кметът на „Южен” Костадин Язов заяви, че от общо 10 детски градини в района, четири се намират в подблокови пространства. „Трябва по-най-бързия начин да изведем децата от там и да ги настаним в типови градини“, заяви той и припомни, че има проект за разширяване на ДГ "Зорница" с още 180 места.

В момента в Пловдив се изграждат ДГ „Снежанка“, чието откриване се очаква да бъде в края на септември и ДГ „Перуника“, която ще отвори врати през октомври. Извършва се ремонт и на ДГ „Пролет“ в район "Северен". Само преди 3 месеца започна и строителството на нова детска градина на ул. „Богомил“ със срок за изпълнение 270 дни.

< Назад