17.10.2020

Представиха проект за обновяването на ключов подлез в центъра на Пловдив

Общински съветници от ГЕРБ, кметът на Пловдив Здравко Димитров, кметът на район „Централен” Георги Стаменов, заместник-кметът по култура Пламен Панов присъстваха на презентацията на проекта за реконструкция на подлеза на баня „Старинна”.

„От изграждането си преди повече от 40 години съоръжението не е ремонтирано, въпреки че през него на ден минават хиляди пловдивчани и гости на града. Обликът на подлеза е от първостепенно значение, предвид близостта му с Главната улица и центъра на Пловдив”, подчерта кметът на район „Централен” Георги Стаменов.

Предвижда се изграждането на 4 асансьора, които ще обслужват 7-те изхода на подлеза и поставянето на компенсаторна отводнителна система, която ще предотврати наводняването при порои. Ще се направи пълна реконструкция на таваните, стените и подовете, както и ремонт на ВиК инсталацията и хидроизолация.

Планира се в подлеза да бъде възстановена и емблематичната за няколко поколения пловдивчани кафе-сладкарница и да се ситуира подвижна зала за експозиции. Стойността на инвестицията е 3,2 млн. лв. без ДДС.

Според кмета Здравко Димитров добре е да се предвидят и магазини с рекламни материали, тъй като мястото е едно от най-оживените с туристи, тъй като е връзката между Стария Пловдив и Капана.

< Назад