07.03.2021

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в с. Света Петка: Над 500 милиона лева сме инвестирали в Родопите

„Над 500 милиона лева сме инвестирали в Родопите. Много работа свършихме и ще продължим да работим, защото за нас всяка община в България е важна“, заяви лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов в с. Света Петка, община Велинград.

Председателят на ГЕРБ припомни, че на последното заседание на Министерския съвет правителството подкрепи община Велинград с 1,2 млн. лева за ремонт на уличната мрежа в града и в село Света Петка.

Местните жители изказаха благодарност към премиера Борисов за изграждането и ремонтирането на пътищата в региона, които подобряват живота на хората. „Ще направим и пътя до Далова махала“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ. Жителите казаха, че в махалата живеят 150 души и години наред липсва пътна инфраструктура. „На всички села дадохте живот, правейки пътищата“, обърнаха се към Борисов местните хора.

Община Велинград работи и по проекти по тригодишната програма на МОН за изграждане и реконструкция на ясли, детски градини и училища. Общо по програмата на образователното ведомство се предвижда да се отпуснат 210 млн. лв. – по 70 млн. лв. за всяка от трите години. Не спират активните дейности на общината и по изграждането на физкултурни салони в района. „Щом има детски градини, значи има и деца, има и бъдеще“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ и добави, че изграждането на детските градини занапред остава основен приоритет за нов управленски мандат.

< Назад