27.07.2015

Предприемачи ГЕРБ планира посещение на бизнес делегация на български производители в Азербайджан

Председателят на Предприемачи ГЕРБ Валя Чилова и Николай Стойнев, който е член на Националния изпълнителен съвет на ПГЕРБ проведоха работна среща с представители на партия „Нов Азербайджан“. В срещата участваха генералният секретар на ПАЧИС и член на политическия съвет на партия „Нов Азербайджан“ Асаф Хаджиев, председателят на Земеделската комисия в парламента на Азербайджан и член на политическия съвет на „Нов Азербайджан“ Елдар Ибрахимов и председателят на Социалната комисия в парламента на Азербайджан Хади Ражабли.

Обсъдени бяха възможностите за инвестиции в България от страна на Азербайджан, както и развитието на бъдещи бизнес отношения между двете страни. Повдигнат бе въпросът за възстановяването на традиционните пазари за български продукти в сектора на селското стопанство, които се ползват с голямо доверие в Азербайджан. „Продуктите на Българската консервна индустрия са еталон за качество в Азербайджан“, категорични бяха представителите на партия „Нов Азербайджан“.

По време на срещата бяха уточнени и подробности около бъдеща бизнес делегация на български производители в Азербайджан, която е планирана за началото на следващата година. Целта на работното посещение ще бъде да се представят продукти, които могат да бъдат предлагани на пазара в Азербайджан. „Ще посетим Азербайджан с много конкретни предложения. Предварително проучваме интереса към делегацията от страна на български компании и производители. Ще представим пред бизнеса в Азербайджан конкретни  бизнес услуги, продукти от български производители и реални бизнес проекти за инвестиции в България“, посочи Валя Чилова.

< Назад