15.08.2017

ПП ГЕРБ-Варна почете празника на града

Организацията на ПП ГЕРБ-Варна почете празника на морската столица, който съвпада с Успение Богородично. Честванията, посветени на Деня Варна – 15 август, започнаха с тържествена литургия и благодарствен молебен за здравето на жителите и гостите на града в Катедралния храм “Св. Успение Богородично”.

На централния площад „Св. Св. Кирил и Методий” бе издигнат флагът на Варна, след което се проведе литийно шествие с чудотворната икона на Света Богородица. То бе поведено от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и кмета на Варна Иван Портних, който е и областен координатор на ПП ГЕРБ-Варна.

Сред официалните гости бяха министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, евродепутатът от ПП ГЕРБ-Варна Емил Радев, областният управител на града Стоян Пасев, председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, народните представители от ГЕРБ-Варна Таня Петрова, Емилия Милкова и Владимир Вълев, както и общински съветници. Тържеството уважиха също районни кметове, представители на ВМС, дипломати и хиляди граждани.

Над десет събития – концерти, ветроходна регата и детски спектакли, са организирани за празника на Варна. Тържествата ще завършат с красиви празнични илюминации.

 

 

 

 

 

< Назад