17.12.2014

ПП ГЕРБ-Габрово подкрепя благотворителна инициатива

За седма поредна година ГЕРБ-Габрово подкрепя организираната от Сдружение „Равен старт“ и Ресурсен център коледна благотворителна инициатива. Събраните средства от празничния концерт и базар средствата се даряват в полза на децата със специални образователни потребности. Тази година те ще бъдат използвани за изграждането на Логопедичен кабинет за невербални деца. Това са деца, които се затрудняат да проговорят и за които към момента няма специализирано място за целенасочена работа.

8000 лв. са дарените до момента средства в подкрепа на децата със специални образователни потребности в Габрово.

За поредна година децата от Детски фолклорен ансамбъл "Габровче" подкрепиха своите връстници. Децата танцуваха в подкрепа на каузата и събраха 240 лв. от джобните си пари, които събираха цял месец. 4000 лв. дариха белгийските приятели на габровските деца от „Едно карнавално сърце за Габрово“, общинските съветници от ГЕРБ-Габрово дариха 2000 лева. Средства дариха също представители на бизнеса, общественици, граждани. Инициативата подкрепиха и народните представители от ГЕРБ Цветомир Михов и Добромир Проданов, областният управител Николай Сираков, зам.-кметът Климент Кунев. Младежите от ГЕРБ-Габрово подкрепиха децата, като изработиха коледни сувенири, които бяха включени в благотворителния базар.

Към събраните 8000 лв. ще бъдат добавени и дарените по време на концерта средства, както и средствата, събрани от благотворителния базар, който продължава до 18 декември в МОЛ-Габрово. Общата сума ще бъде удвоена от Обществения дарителски фонд и така ще надхвърли 16 000 лв.

< Назад