15.04.2019

По покана на депутата от ГЕРБ Валентин Радев над 90 ученици от училища в район „Искър“ бяха гости на Народното събрание

По покана на народния представител от ГЕРБ Валентин Радев в навечерието на 140-ата годишнина от приемането на Търновската конституция, над 90 ученици от училища в район „Искър“ бяха гости на Народното събрание.  Те присъстваха на финалната дискусия на Националното състезание по водене на парламентарен дебат за ученици и студенти, която се проведе в пленарната зала на парламента.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева награди победителите в дебата.

Валентин Радев поздрави учениците от 4-то ОУ „Проф. Джон Атанасов“, 65-о ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, 150-о ОУ „Цар Симеон Първи“, 163-то ОУ „Черноризец Храбър“, 69-о СУ „Димитър Маринов“, 68-мо СУ „Акад. Никола Обрешков“, 108-мо СУ „Никола Беловеждов“ . Специални поздравления и пожелание да е в бъдеще депутат от район "Искър", получи седналата на мястото на Валентин Радев в парламентарната зала  ученичка от 150-о ОУ.

За всеки от учениците от район "Искър",  присъствали на финалните дебати,  Радев бе подготвил Конституция на Република България с послание.

„Радвам се и съм горд с успехите ви и ви пожелавам да бъдете все по-успешни! Бъдете горди, сплотени, умни и непобедими – и в ученето, и в дебатите, и в състезанията, и в живота. Следвайте мъдростта на творците на Търновската конституция и вечния порив на народа ни да бъде свободен и независим!“, пише в посланието.

Учениците бяха приветствани и от общинския съветник от ГЕРБ-София Лорита Радева.

Състезанието, на което присъстваха учениците, е част от инициативите, с които се отбелязва 140-ата годишнина от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция. Организатори са Народното събрание в партньорство с „Асоциация Дебати България“. Темата, която учениците разискваха, бе „Лисабонският договор успешно замества договора за европейска конституция и не пречи на задълбочаването на европейската интеграция“.

< Назад