10.09.2022

По инициатива и благодарение на инж. Росица Димитрова беше поставен паметен знак на полк. Дрангов на едноименната улица в Благоевград

По инициатива и с помощта на инж. Росица Димитрова, кандидат за народен представител от коалиция ГЕРБ- СДС,  беше поставен паметен знак на полк. Борис Дрангов на едноименната улица в Благоевград. Съвместно с клуб Централна градска част Б и Д, с ръководители Стоян Терзийски и Димитър Нечитайлов и хората от квартала беше оформена и реновирана и градинката около паметния знак. Полк. Дрангов е български военен и родолюбец, чието име е свързано с редица победи на Българската армия по време на Балканската и Междусъюзническата война, както и с участията му в боеве по време на Първата световна война. От едната страна на знака е поставен  негов портрет, а от другата кратка биография.

 „Важно е да почитаме историята, за да можем да продължим да изграждаме бъдещето,“ заяви пред жителите на квартала Росица Димитрова. „Реновирането на тази малка част от вашия квартал е пример за това, че можем с общи усилия и действия да постигаме реални резултати", допълни тя.

Граждани изразиха и благодарност към Росица Димитрова, за това, че като управител на ВиК Благоевград, е съдействала за изграждането на чешма в пространстово около знака.

 

 

< Назад