08.05.2019

Пламен Манушев в с. Спасово: Договорен е най-големият бюджет за България от ЕС

Митът за спирането на европейските средства след 2020г. е разбит. Европейският парламент подкрепи законодателния доклад, съавтор  на който е евродепутатът Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) и предвижда увеличение на бюджета за България от европейските фондове до около 18 млрд. лв. за периода 2021-2027 г. По този начин общото увеличението се равнява на близо 3.5 млрд. лв.  Това е най-високият бюджет за регионално развитие, инфраструктура, околна среда и заетост след присъединяването на страната ни към Европейския съюз. В допълнение, България застава сред първите 3 държави с най-високо увеличение на кохезионния бюджет и то при средно намаление от 11% общо за ЕС.

Това посочи народният представител и областен координатор на ГЕРБ в област Добрич вицеадмирал Пламен Манушев на среща с жители на Генералтошевското село Спасово. В нея участваха още членовете на областното ръководство на партията Красимир Николов и Васил Василев. В срещата се включиха също общинският съветник от ГЕРБ в Генерал Тошево Росица Стоянова и Ваня Кулева – ръководител на МГЕРБ в общината.

На срещата бе коментирана важността на предстоящите избори за Европейски парламент и защо е важно да се гласува на 26 май.

 

< Назад