10.08.2018

Пламен Манушев: Ремонтираният път Варна-Добрич е поредното изпълнено обещание на ГЕРБ

По време на предизборната кампания едно от основните ни обещания бе ремонтът на пътя Варна-Добрич. Много се радвам, че можахме да го изпълним. Това заяви народният представител и областен координатор на ГЕРБ-Добрич вицеадмирал Пламен Манушев по време на официалното откриване на рехабилитирания участък от 15,5 км от второкласния път II-29 между Добрич и Варна. За ремонта на отсечката са инвестирани над 8,5 млн. лв. по оперативна програма „Региони в растеж“.

На водосвета присъстваха още председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов, областният управител на Добрич Красимир Кирилов, заместникът му Красимир Николов, кметове от региона, представители на строителя и надзора.

По време на церемонията Манушев благодари на българското правителство, че осигури средствата за ремонта на пътя, както и за подмяната на 1800 метра водопровод по цялата дължина на главната улица на с. Стожер, която съвпада с път ІІ-29 Варна–Добрич. Областният координатор на ГЕРБ-Добрич подчерта и усилията на кметовете на Община Добричка Тошко Петков и на село Стожер Васил Божилов, благодарение на които са факт новият водопровод и издигнатите пешеходни пътеки. Народният представител благодари на българското правителство и за политиката му за изграждане на инфраструктура, която е изключително важна за безопасно пътуване.

„За Добрич и за цяла Добруджа този път е от изключително голямо значение“, подчерта народният представител, като акцентира на необходимостта от ремонт и на друг важен за региона път Добрич-Албена, където вече започна частична реконструкция.

„За съжаление, през годините голяма чат от инфраструктурата в региона е амортизирана и е в лошо състояние. С общи усилия - с областна администрация, с кметовете, с ОПУ, ще се опитаме това да се промени, защото Добруджа заслужава по-добра пътна инфраструктура, тъй като тук живеят изключително трудолюбиви хора, които дават зърното и хляба на нашата държава“, посочи още вицеадмирал Манушев. Той благодари на всички, които дори и с малко, са допринесли ремонтът на пътя Варна-Добрич да се случи.

„Строителните работи на останалите 14 км от пътя - между Добрич и Кардам, продължават и се очаква да завършат през ноември. Второкласният път II-29 е най-кратката връзка между Румъния с курортите по българското Черноморие и е основна транспортна комуникация между Варна и Добрич. Пътят е важен за икономиката и туризма на региона“, подчерта председателят на УС на АПИ инж. Глосов. Той призова шофьорите да карат разумно, защото много често, след като пътят се ремонтира, се увеличават и пътните инциденти заради карането със скорост, много по-висока от разрешената.

 

< Назад