18.10.2018

Общинският съветник от ГЕРБ-Стара Загора Пламен Русев с европейска награда „Герой на малкия и среден бизнес“

Старозагорският предприемач Пламен Русев бе удостоен с европейската награда „Герой на малкия и среден бизнес“. Номинацията за високото отличие е получена от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел. Наградите „Small and Medium Entrepreneurs of Europe” на Европейския парламент отличават и стимулират развитието на малките и средните фирми, които според данните на ЕП са гръбнакът на икономиката. Тази година „SMI of Europe” дават персонален приз и на личност, която подпомага развитието на предприемачеството, бизнеса и общността.

Церемонията по връчване на отличията се проведе в Брюксел от евродепутата Ева Майдел. Наградата получи синът на старозагорския предприемач и общественик – Виктор Русев.

Пламен Русе е Общински съветник от ГЕРБ в Стара Загора, председател на ПК по общинска собственост и стопанска политика. Член е на НИС на Предприемачи ГЕРБ. Магистър е по „Изчислителна техника“ от Техническия университет в София и „Счетоводство и контрол” от УНСС. Доктор на науките от Югозападния университет „Неофит Рилски” – Благоевград. Бил е народен представител от ПП ГЕРБ в 41-то Народно събрание. Управлява група компании, работещи в областта на туризма, строителството и химическата промишленост. Русев е един от инициаторите на идеята за създаване на рекламен бранд „Стара Загора – Център на Вселената“. От години работи за развитието на туристическия бранш в региона, както и за утвърждаването на Стара Загора като център за културно-исторически туризъм.

< Назад