26.08.2019

Общинският съветник Марица Гърдева награди участници във фестивала „Тополи пее и се смее”

Общинският съветник от ГЕРБ Марица Гърдева връчи специална награда на изпълнителите от с. Алваново, община Търговище, които бяха отличени на провелото се осмо издание на фестивала „Тополи пее и се смее”. Те получиха картина с хумористичен акцент, нарисувана специално за събитието от варненската художничка и журналистка Ели Маринова.

Статуетката на кмета на с. Тополи Демир Георгиев отиде при певците от община Мездра.

Председателят на комисията по туризъм към Общинския съвет Марица Гърдева, която оглавява групата на ГЕРБ в местния парламент, поздрави участниците в събора, като им пожела да продължават все така сърцато да пазят традициите и да вдъхновяват със своя силен дух и с позитивното си настроение.

Кметът на селото – домакин Демир Георгиев благодари за подкрепата на община Варна, с чието съдействие фестивалът се превърна в традиция и вече се радва и на международно участие.

Събитието, което се организира от кметството и Народно читалище "Св. Св. Кирил и Методий - 1927", се осъществява с финансовата подкрепа на общинския фонд „Култура”. От 2013 г. фестивалът е национален, а в тазгодишното му издание се включиха 52 певчески групи, 68 индивидуални изпълнители на песни, 11 артисти на словесен фолклор и 9 танцови формации. В двата фестивални дни, изпълнени с много песни и смях, заедно с българските представители премериха сили и гости от Украйна и Полша.

Осмото издание на „Тополи пее и се смее” се превърна в истински празник във варненското село, което през май отбеляза 140-годишнината от основаването си и 50 години от преселването на жителите от селата Аспарухово, Дебелец и Голямо Далчево.

 

 

< Назад