17.10.2018

Общинският ръководител на ГЕРБ- Пазарджик Гинче Караминова присъства на откриването на тазгодишната кампания за борба с рака на гърдата

Общинският ръководител на ГЕРБ-  Пазарджик  Гинче  Караминова присъства на откриването  на кампанията за борба с рака на гърдата. Тя се провежда за 17- ти пореден път през октомври - световен месец за борба с онкологичното заболяване. В рамките на кампанията  утвърдени специалисти ще извършват  прегледи и консултации в ЦСРИ на хора с онкологични заболявания в Пазарджик.

Инициативата е организирана от единствения  в страната Център за социална рехабилитация и интеграция на хора с онкологични заболявания в Пазарджик. Социалната услуга бе създадена през 2011 година с активното съдействие на Гинче  Караминова в качеството й на народен представител в 41-ото Народно събрание.

Представители на държавни и общински институции, на здравни и социални заведения,  потребители и граждани се събраха, обединени от идеята, че е редовната профилактика може да спасява животи. Всички гости получиха керамична розова панделка, изработена от потребителите на Центъра .

На церемонията  Гинче  Караминова  поздрави екипа за  неизчерпаемата енергия и   всеотдайната им работа в помощ на хората и семействата , засегнати от болестта. Тя призова присъстващите  да  проявяват отговорност към себе си и близките си, като правят редовни профилактични прегледи.

Ръководителят на Центъра Мария Чергарова благодари за подкрепата през годините за дейността Сдружението, което предоставя социалната услуга. Тя изказа благодарност и на Екатерина Захариева, която преди година дари подвижен ехограф на Центъра. „Това даде възможност 1 500 жени от 40 населени места в областта да бъдат прегледани“,  поясни Чергарова.

< Назад