20.04.2019

Общински съветници от ГЕРБ приветстваха участниците във велошествие в Пловдив

Общинските съветници от ГЕРБ Емил Русинов и Пенчо Малинов приветстваха участниците в градското шествие в Пловдив, с което бе даден официалния старт на велосезона. Инициативата се  проведе за пети път и в нея се включиха стотици колоездачи, сред които членове на партийната структура на ГЕРБ в Пловдив-град. Най-възрастният участник беше на 88 години, а най-малкият на 18 месеца.

След старта от площад „Съединение“ колоездачите преминаха през булевард „Марица“ – юг до Гребната база, където направиха пълна обиколка и се събраха до Кулата. Там бе подготвена празнична програма с песни, танци и много награди.

В Пловдив се реализира десетгодишната стратегия  „Пловдив – град на велосипедиста“. През последните години в града бе изградена съвременна велоалейна мрежа, която вече надхвърля 60 километра, а велосипедният транспорт намира все повече привърженици, които предпочитат този екологичен и бърз начин на придвижване.

Политиката на Община Пловдив и екипа на кмета и областен координатор на ГЕРБ в града Иван Тотев е да доизгради мрежата, така че да има директна връзка между всеки един от шестте района.

 

< Назад