10.07.2015

Общински политици от ГЕРБ на работно посещение в провинция Баден-Вюртемберг, Германия

Група от петима общински политици от ПП ГЕРБ от различни региони на България ще проведат работно посещение във федералната провинция Баден-Вюртемберг, Германия от 6 до 10 юли 2015 г. Организатор на посещението е фондация Конрад Аденауер в сътрудничество със заместник-председателя на Европейския парламент и евродепутат от  Баден-Вюртемберг Райнер Вийланд и българския евродепутат от ГЕРБ Ева Паунова.

 

Групата включва кмета на град Царево Георги Лапчев, общинския съветник и председател на Предприемачи-ГЕРБ Валя Чилова, зам.-областния управител на гр. Кърджали Селвие Ахмед, общинския съветник в гр. Стара Загора Николай Диков и областния координатор на ГЕРБ Монтана Дилян Димитров.

 

Програмата на посещението предвижда работни срещи с отговорни лица на местно ниво. Сред тях са кметът на град Баден-Баден Маргрет Мерген, ръководителят на ресор "Стратегия и международни отношения" в "Икономическо подпомагане на регион Щутгарт" Щефани Флайшман, както и говорителят по икономическата политика на парламентарната група на ХДС в Ландтага на Баден-Вюртемберг д-р Райхарт Льофлер. Политиците ще се проведат работна среща и с евродепутатите Вийланд и Паунова.

 

Участниците в срещите ще имат възможността да научат как местните кредитни институции могат да подпомагат преди всичко местното средно съсловие, както и каква е политиката за регионално икономическо развитие в една федерална държава. Те ще имат възможността да проведат и индивидуални срещи, на които да обсъдят по-конкретни проблеми за своя регион.

 

< Назад