24.05.2019

Общинската структура на ГЕРБ – Кюстендил закри предизборната си кампания за евровота

Организацията на ГЕРБ – Кюстендил закри символично предизборната си кампания за евровота. В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост членовете на Общинското ръководство и младежи от структурата раздаваха информационни и рекламни материали, свързани с евровота на 26 май.

На стотиците, преминаващи по централната алея на Кюстендил, ръководството и младите хора честитиха светлия български празник, посветен на буквите и словото. „Нека бъдем горди, че сме дали на света нещо толкова ценно като писмеността. Да си буден, образован и любознателен са качества, които само могат да работят в твоя полза. Това са от най-ценните инвестиции, които правим за себе си“, коментираха от организацията.

По повод празника 24 май Общинското ръководство на ГЕРБ – Кюстендил направи също дарение на Регионалната библиотека „Емануил Попдимитров“. Структурата подари десетки романи – класика, съвременна проза, поезия, исторически, биографични и детски книжки. Дарените книги бяха закупени по-рано от ръководството, по инициатива на областния координатор Виктор Янев и общинския председател на ГЕРБ Михаела Крумова. А събраната сума на стойност 1 100 лв. бе дарена за друга благотворителна кауза – в борбата на 20-годишния Тони Костов с коварната болест лимфобластна левкемия. Това дарение е в продължение на друга кампания на МГЕРБ – Кюстендил, която младите хора проведоха в средата на месец март. От базара за книги, който тогава подкрепиха малки и големи, кюстендилци и гости на града, бяха събрани за Тони Костов близо 4 000 лв.

 

< Назад