19.10.2021

Общественикът и предприемач Станислав Стоянов: Върнаха България 15 години назад, вместо за развитие говорим за оцеляване

Държавата ни дори вече не е на автопилот. Летим към бездната и екипажът стои безучастно, очаквайки неизбежното. България се върна 15 години назад – във времената, в които не се търсеше отговорност и се имитираше дейност. Премиерът нямаше представа какво се случва по министерствата, организираха се форуми и кръгли маси, от които не произтичаше нищо. Сега е същото – много се приказва, нищо не се прави. Вместо за развитие говорим за оцеляване. Това заяви общественикът и предприемач от Велико Търново Станислав Стоянов, описвайки промяната в ситуацията в страната през последната половин година.

„С носталгия си спомням времето, в което си говорехме за завършване на магистралите, за модернизация на железниците, за рехабилитация на ВиК-инфраструктурата и напоителните системи. Работеше се усилено за завършване на образователната реформа, за обновяване и енергийна ефективност на жилищата на хората, за икономическия растеж и влизането ни в Еврозоната. Така работеше ГЕРБ – без много приказки, а с действия“, посочи Станислав Стоянов, който е кандидат за народен представител в листата на ГЕРБ-СДС за Великотърновски регион.

По думите му всичко, направено от ГЕРБ се приемаше за даденост, за нещо нормално, чести бяха критиките защо нещата не стават още по-бързо.

„Днес ситуацията надмина и най-смелите ми очаквания. Кризата не се управлява, а се наблюдава отстрани. Хората са изоставени, държава няма. Всеки се оправя сам. Икономиката е в колапс. Помощите, които се изплащат за бизнеса, са по старите програми, организирани от правителството на ГЕРБ. Планът за възстановяване и устойчивост бе внесен пет месеца и половина след крайния срок, а можеше България да получи милиард и половина по него още тази година. Не е договорен механизма за капацитет, с който можеше да бъде подпомогната българската енергетика“, продължи с критиката си Стоянов. По думите му крайният популизъм в предходните две народни събрания е изненадал дори служебния финансов министър.

Време е да се доверим на отговорните политици, които мислят държавнически, които няма да провалят два пъти последователно създаването на правителство. ГЕРБ са доказали, че могат да управляват кризи. Нужно е редовен кабинет с ГЕРБ-СДС, за да бъдат овладени кризите и да се върнем по пътя на растежа, призова Станислав Стоянов. 

Всеки, който мечтае за нормална политическа и обществена обстановка, за възстановяване на изгорените мостове и за успокояване на разделеното ни и наранено общество, да подкрепи кандидат-президентската двойка, проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева, апелира великотърновският общественик.  

< Назад