10.02.2020

Областният координатор на ГЕРБ-Хасково Делян Добрев с поредно дарение за църквата в кв. Болярово

Областният координатор на ГЕРБ-Хасково Делян Добрев участва в празничната света литургия по повод деня на Свети Харалампий. Тя бе отслужена в едноименния храм в хасковския квартал Болярово. Св. Харалампий е християнският светец-лечител, покровител на меда и пчеларите.

Делян Добрев и структурата на ГЕРБ-Хасково са дарители на този храм от години. Благодарение на тях църквата в един от големите хасковски квартали е укрепена и съхранена. Днес Делян Добрев подари на храма икона и пожела дълги години още Светецът-лечител да бди над хората тук.

„Днес служим в храм, който благодарение на светската и духовната власт в Хасково, се съхрани и възроди“, каза в словото си отец Златко. Той благодари на всички дарители, които подпомагат църквата и подчерта, че без помощта на местната власт, духовният храм не би могъл да просъществува. Свещеникът благодари на Делян Добрев за многогодишната подкрепа и пожела на всички миряни да бъдат по-смирени и благочестиви.

В службата участваха и заместник-кметът на община Хасково Динко Тенев, кметският наместник Митко Митев, стотици жители и гости на Болярово.

 

< Назад