10.12.2020

Николина Ангелкова в Костенец : Промяната в общината е видима и обновлението ще продължи с нови проекти

Благодарение на сътрудничеството между централната и местната власт и усилията на общината, обликът на Костенец се променя. Работата в екип води до добри резултати за населените места. Това заяви народният представител и  областен координатор на ГЕРБ- София област Николина Ангелкова.

В Костенец бе даден старт на  проект за „Закриване и рекултивация на депо за твърди битови отпадъци на територията на община Костенец” по приоритетна ос 2 „Отпадъци“ на оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.” На събитието присъства и  народният представител от ГЕРБ Васил Цветков.

„След много работа започва един дългоочакван проект за общината. Рекултивацията на сметището има за цел максимално да ограничи неблагоприятното въздействие на натрупаните отпадъци върху околната среда, подобряване екологичните характеристики на района и предотвратяване на отрицателните въздействия  върху околната среда и произтичащите от тях рискове за здравето на населението“, заяви кметът на общината Йордан Ангелов.

Народният представител от ГЕРБ Николина Ангелкова подчерта, че с инициативността на местната власт в Костенец промяната ще продължи. Тя припомни за решението на Министерски съвет от преди ден, с което правителството и премиерът Борисов осигуряват на общината допълнителен бюджет от 2 млн. 433 000 лв., от които  1 млн.  287 000 лв.  за ремонт и реконструкция на ул. “Стефан Караджа” и прилежащия водопровод в града, 550 000 лв. се предвиждат за изграждане на мултифункционално игрище за волейбол и тенис на корт в град Костенец, а 595 000 лв. са предназначени за ремонт и реконструкция на ул. “Самуил” в курорт Вили Костенец.

Като човек, борещ се за екологията  в населените места за мен днешното събитие е с голяма стойност. По този начин община Костенец ще се превърне в по чисто място, допълни народният представител от ГЕРБ Васил Цветков, който е член на комисията по околна среда и водите  в Народното събрание.

< Назад