29.01.2021

Николина Ангелкова се срещна с работодатели в община Ботевград

Конкретни проекти за дуално обучение в Ботевград и условията, създадени в производствата за спазване на противоепидемичните мерки, обсъди координаторът на ГЕРБ за София област Николина Ангелкова с представители на компании, осигуряващи заетост в община Ботевград. В разговорите участва и общинският ръководител на ГЕРБ Дамян Маринов.

Представителят на

 „АПС Трейдинг ООД“  Десислава Петрова увери, че в производството им са въведени всички противоепидемични изисквания. Компанията произвежда термични принтери, компоненти и принтиращи механизми и устройства за различни индустрии.

Трудността за намиране на квалифицирани кадри за бизнеса е факт при нас, сподели Петрова, която се занимава и с управлението на персонала. Народният представител Николина Ангелкова изтъкна, че с кмета на Ботевград Иван Гавалюгов  работят за реализацията на проект, който да подпомогне региона с квалифицирана работна ръка. „ С представители на бизнеса проведохме среща с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и с ректора на Техническия университет Иван Кралов, на която обсъдихме варианти за пряко сътрудничество между предприемачите и учебните заведения за подготовка на специалисти от техническите специалности. Предстои реализацията и на първите стъпки за осъществяването на тази идея.

От своя страна Десислава Петрова отбеляза, че фирмата приветства  инициативите за привличането на млади хора и осигуряването на опит в тази сфера.

Народният представител от ГЕРБ разговоря и с представители на шивашка фирма в село Врачеш, Ботевград. Пред тях областният координатор на ГЕРБ подчерта, че сътрудничеството между държавата и местната власт  с отговорния бизнес ще продължи с реализацията на проекти и инициативи, полезни за хората от региона.

< Назад