22.10.2019

Николина Ангелкова: Под ръководството на Радослав Асенов община Годеч промени облика си

През последните четири години под ръководството на кмета Радослав Асенов от ГЕРБ община Годеч се възползва успешно от европейската солидарност и промени облика си. Той има пълни основания да се кандидатира за нов мандат, за да довърши започнатото. Това заяви областният координатор на партията за Софийска област Николина Ангелкова при срещата си с жители на града. Тя припомни, че е направено много за благоустройството на Годеч през този период. „Ще продължат усилията за изграждане на филтрираща система за питейната вода. Общината не разполага със средства за такава станция и ще разчита на финансиране от правителството. Ежегодно обаче ще се залагат отново средства в капиталовата програма на общината за подмяна на довеждащите колектори и водопреносни системи на населените места“, допълни Радослав Асенов.

Голяма част от подземната инфраструктура е подменена, включително цялата водопроводна мрежа на града. Частично е рехабилитирана канализационната система. Обновени са критични участъци от довеждащите колектори, захранващи села в общината. Започнато е поетапно преасфалтиране на улиците и се ремонтират тротоарите. Сменено е цялото улично осветление и бе саниран първият жилищен блок, а околното пространство - обновено.

Областният координатор увери, че чрез програмата си Асенов  ще продължи да работи за развитие на инфраструктурата, икономиката и благоустройството, които са сред водещите приоритети и на правителството. С подобряването на инфраструктурата в общината и с одобрения Общ устройствен план, в който са обособени зони за промишлени дейности, складови бази и логистика, се създадоха предпоставки за привличане на инвеститори и развитие на благоприятна бизнес среда.

Годеч е включен в една от 8-те културно - исторически дестинации - „Софийска Света гора“, които Министерството на туризма разработи. Николина Ангелкова подчерта, че благодарение на правителството пътят София – Костинброд - Годеч e в отлично състояние и насърчава развитието на регионалния туризъм. Освен това тук има 300 земеделски производители и за тях е изключително важно, че ще си получат разплащанията навреме отново благодарение усилията на кабинета.

Здравеопазването и социалните услуги са също сред акцентите в предизборната програма на Асенов. Най - важни сред тях са подкрепа за работата на медицинския център и привличане на допълнителни специалисти, осигуряване на прегледи по селата и специални грижи за лицата в неравностойно положение, предоставяне на патронажна грижа за възрастните и за хората с увреждания, откриване на детска кухня, увеличаване на помощта за новородени и др.

Тези усилия на кандидата на ГЕРБ трябва да продължат и да бъдат подкрепени от всички, за да не се губи темпото, коментира Николина Ангелкова. Специално внимание е нужно да се обръща на привличането на инвеститори и откриване на нови работни места. В помощ на тази политика са и оперативните програми на ЕС за насърчаване на заетостта. Само така може да се подобрява жизнената среда и да се повишава стандартът на живот, препоръча тя.

Общественият ред и сигурността на гражданите, чистотата, разширяване на видеонаблюдението, грижа за образованието, културата, туризма, спорта също са сред основните приоритети за мандат 2019-2023г.

 

 

< Назад