06.01.2021

Николина Ангелкова обсъди бизнес средата и бъдещи инвестиции в община Елин Пелин с мениджмънта на ЙАФ България” и кметове от региона

Народният представител Николина Ангелкова в качеството си и на координатор на ГЕРБ за София област, обсъди бизнес средата и инвестициите в община Елин Пелин  с мениджмънта на „ЙАФ България“. Компанията е  сред големите работодатели в общината с последователна политика за социална ангажираност.  На събитието присъства  депутатът  Васил Цветков, общинският ръководител на ГЕРБ- Елин Пелин Стефан Стоилов и кметът на село Мусачево Милиян Илиев.

 Намаляването на административната тежест за бизнеса продължава да бъде ключов приоритет за ГЕРБ. Това ускорява икономическия растеж, давайки възможност на предприемачите да се концентрират в основната си дейност“, коментира народният представител Николина Ангелкова. Тя подчерта, че през  2021 г. схемата  60/40 ще продължи да действа,  за което са предвидени 600 млн. лв. „ Правителството работи  активно и по мярката "Запази ме". От 1 януари се  увеличава изплащането на обезщетението и то ще бъде 75 % от брутното трудово възнаграждение. Чрез Министерството на икономиката държавата е помогнала на бизнеса с над 500 милиона лева от началото на пандемията“, заяви Николина Ангелкова.

При посещението си в Елин Пелин народните представители от ГЕРБ Николина Ангелкова, Васил Цветков и кметове на населени места проведоха среща с кмета на Елин Пелин Ивайло Симеонов, който  ги запозна с идеен проект за обосяване на нов  квартал в село  Мусачево. По думите му така ще се облагороди селото и ще бъдат привлечени повече инвестиции.

В разговор с кмета на с. Гара Елин Пелин Вяра Вучкова народният представител от ГЕРБ Николина Ангелкова изрази подкрепата си за реновирането  на мост на  улица „Рила“ в населено място, чрез което значително би се улеснило придвижването на жителите от селото.  Друга важна задача е реновирането на улиците „Иван Вазов“ и Лилия“ в село Петково, коментира Ангелкова.

При срещите си с кметове от района пред областния координатор на ГЕРБ бяха представени проекти за модернизация на населените места и инвестиции. Сред тях са изграждане на детска спортна площадка в парка на село Доганово, проект за тенис кортове в Мусачево, чиято реализация предстои, и изграждане на балнеоложки център в село Равно поле, който ще бъде разположен на територия от 89 декара.

< Назад