21.10.2019

Николина Ангелкова към жителите на Копривщица: Имате цялата подкрепа на кабинета, за да продължим да работим заедно и да надградим постигнатото

Имате цялата подкрепа на кабинета на г-н Бойко Борисов, за да продължим да работим заедно и да постигнем това, което за Вас, като граждани на този прекрасен град, е важно. Това заяви областният координатор на ГЕРБ за София област Николина Ангелкова при срещата си със жителите на възрожденския град. Заедно с кандидата на ГЕРБ за кмет на Копривщица Бойка Дюлгярова те обсъдиха с местните жители бъдещите проекти в общината.

През следващия мандат ще се работи по изграждането и поетапната подмяна на водопреносната и канализационната мрежа, както и ремонтиране на улиците и тротоарите. „Бойка Дюлгярова ще финализира ключовия ВиК проект с ново темпо и енергия. Предприемчивостта на гражданите на този възрожденски център няма да ги подведе и съм сигурна, че ще заложат на кандидата, който предлага конкретни и работещи решения“, обърна се към жителите Ангелкова. Важно е да има и нова организация на сметопочистването, за да бъде градът по - чист и приветлив както за местните, така и за всички гости, акцентира тя.

Областният координатор обърна внимание и на потенциала на Копривщица да развива още повече туризма. От началото на 2019 г. нощувките в местата за  настаняване в общината надхвърлят 18 хил., като почти достигат броя за цялата минала година. „Резултатите несъмнено са плод на общите ни усилия и трябва да продължим да ги надграждаме“, увери Ангелкова. Тя добави, че градът е знаков за брандирането на страната ни в сферата на културно - историческото наследство и с тази цел е включен в списъка на ЮНЕСКО.

Градът е част от 8те културно - исторически дестинации, които Министерството на туризма създаде, а Националният събор на българското народно творчество е вписан в Регистъра на фестивалите. “Всичко това е база за надграждане и устойчивост на туристическия продукт, но е важно и местният туристически бизнес и музеите да се включват в различни инициативи, за да се стимулират посещенията в района“, допълни Ангелкова.  Тя поясни, че трябва да съхраним и предадем на децата си това, което нашите предци са ни завещали, защото Копривщица е живият дух на България.

На срещата бяха обсъдени възможностите за популяризиране на Копривщица и като зимна дестинация. От своя страна областният координатор увери, че кандидат - кметът на партията ще бъде подкрепяна във всяка една стъпка по пътя за изграждане на целогодишен туристически продукт. „Необходимо е всички ние – държава, местна власт и бизнес да работим заедно за общата положителна перспектива за развитие на Средногорието“, заключи Николина Ангелкова.

< Назад