15.05.2019

Николай Диков, кандидат за евродепутат, пред Випуск 2019 на СУ „Иван Вазов“: Благодаря на преподавателите си за най-важния урок – да уча и да бъда подготвен за утрешния ден

Кандидатът за евродепутат Николай Диков днес бе специален гост на изпращането на Випуск 2019 на неговата гимназия – СУ „Иван Вазов“, в родната Стара Загора. Директорът Динко Цвятков, който е бил учител на Диков, го представи като скромен с успехите си човек. „В качеството си на общински съветник, той е един от хората, които с много усилия промениха облика на града ни“, каза директорът на старозагорското училище. Голямо признание за бившия възпитаник на СУ „Иван Вазов“ бе удостояването му с наградата „Достоен Вазовец“.

Николай Диков, който е и председател на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности в Общинския съвет, сподели пред абитуриентите, че най-хубавите години са ученическите. „Преди няколко дни, докато разглеждах сградата на училището, в която тече ремонт, ме връхлетяха много спомени – за приятелствата, за пакостите, за това как учителите ни „натискаха“ да си учим уроците. Благодаря на преподавателите си за този най-важен урок – да уча, за да бъда подготвен за утрешния ден“, сподели Диков. „Скъпи абитуриенти, вървете смело напред и знайте, че само свободният по дух човек, който е уверен в знанията си, може да промени света“, каза още кандидатът за евродепутат пред завършващите и им пожела попътен вятър в живота.

Изпращането на зрелостниците се състоя в общинската спортна зала „Иван Вазов”, която се намира в двора на училището. Тя бе построена през 2013 г. по време на второто правителство на ГЕРБ. В нея са инвестирани над 2 000 000 лв. от спортното министерство и общината. Модерната зала за баскетбол, волейбол и футбол се използва от всички спортисти в града. Тя е построена върху площ от 1350 кв. м и е с капацитет близо 600 места.

СУ „Иван Вазов” в момента се реновира с европейски средства по ОП „Региони в растеж”. Стойността на цялостния ремонт е близо 2 млн. лв. В Стара Загора през последните години са ремонтирани почти всички училища, детски градини и ясли. Голяма част от тях са обновени с подкрепата на Европа. С усилията на общинското ръководство и благодарение на европейската солидарност, Стара Загора разполага с модерна образователна и спортна инфраструктура, което даде възможност да бъде „Европейски град на спорта“ за 2017 г.

 

< Назад