18.11.2021

Невяна Митева в Русе: Опасен прецедент е цялата власт в държавата да се концентрира в една личност

Не трябва да допускаме промяна на реда в държавата и от парламентарна република, тя да се превърне в президентска, заяви още кандидатът за вицепрезидент на проф. Герджиков

 

„Цялата власт в държавата се концентрира не просто в една институция, но и в една личност, а това е опасен прецедент“. Това заяви в Русе по време на среща със симпатизанти Невяна Митева, кандидат за вицепрезидент на проф. Анастас Герджиков. По думите й, настоящият президент не работи за обединение, а за разединение. Президентската институция носи отговорност за всички решения. Президентската институция се опитва да неглижира нарушаването на Конституцията и на законите в страната. Като военнослужещ това ме смущава и обижда.

Радев анонсира, че ще представи нов проект на Конституция, но чак след изборите. Защо ще го прави след изборите, а не го покаже преди това? Може би ще се направи опит за промяна на реда в държавата и от парламентарна република, тя ще бъде превърната в президентска. Не трябва да допускаме това!“, призова полк. Митева.

Тя припомни, че лидерът на БСП посочи, че задкулисието в момента се храни от сделките на служебното правителство на Румен Радев.

„Как може здравният министър Кацаров да казва, че са се справили с проблема? Това справяне ли е - да си отиват всеки ден толкова хора, колкото живеят например в едно село? Истината е, че кабинетът на Радев не предприе адекватните мерки, за да печелят гласове за изборите“, заяви още Митева.

Тя беше представена от проф. Велизара Пенчева, която е част от Инициативния комитет на двойката Герджиков-Митева и подкрепена от Катя Йорданова и Алисе Муртезова – председател и зам.-председател на ЖЕНИ ГЕРБ.  

„Много искаме тя да бъде нашият вицепрезидент – вярвам, че ще гласувате за интелекта, човечността и доброто между хората. Вярвам, че България ще получи своя шанс за по-добро бъдеще, защото имаме нужда от единение“, заяви Йорданова.

По-рано през деня Алисе Муртезова представи полк. Митева пред ръководствата и служителите на три големи компании.

Пред тях тя заяви, кандидатът заяви, че заедно с проф. Герджиков залагат на политиката на протегнатата ръка. „Една от основните ни цели е да издигнем образованието като национална кауза. Нашите деца да са щастливи, че учат в България и да намерят реализацията си тук, да влязат в живота подготвени и със знания“, каза още Митева.

Други цели, която тя посочи са сигурността, стабилност, спокойствието, желанието за мир в държавата. Нищо от това не може да се види в сегашната президентска институция, виждаме само концентрация на власт в една единствена фигура.

„Не се вписвам в политическото клише на човек, който говори много, аз съм човек на действието и работата. Трябва да се взимат мъдри решения и ние можем да вземаме такива“, допълни тя.

„Промяната ще настъпи на 21-ви с номер 15 – проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева. Ние сме демократичният избор на България!“, заяви в заключение Невяна Митева.

< Назад