13.11.2021

Невяна Митева в Благоевградска област: Държавата ни пропада, с проф. Герджиков искаме да дадем стабилност на България и на хората

Държавата ни пропада, всеки ден става все по-трудно, цените на стоките се увеличават, тежка е здравната криза. Заедно с проф. Герджиков искаме да дадем стабилност на България и на хората. Да спрем омразата и разделението. Това заяви кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева но време на срещите си с жители на Разлог, Белица, Банско и Благоевград. Предизборната обиколка на Митева в Благоевградска област започна със среща с работещи в шивашка фабрика в Разлог, специализирана в производството на дрехи, основно за клиенти от Италия.

„С проф. Герджиков влязохме в тази битка, за да върнем единството на нацията, като помогнем на политическите сили, когато е нужно да преодолеят различията в името на нацията и за да се справим с тежката здравна, икономическа криза, настъпила в държавата през последните месеци”, заяви още Невяна Митева.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Благоевградска област Росен Желязков  подчерта, че сега имаме президент, който прави точно обратното - подстрекава различията между хората и разкъсва политическия живот.

„Архитектът Радев раздроби политическото пространство, за да няма стабилно управление. Т.нар. партии на промяната не се понасят и помежду си, а Радев ловеше риба в мътна вода чрез служебното правителство”, каза още Росен Желязков.

На площада в Белица Невяна Митева бе посрещната от десетки жители. „Вие сте пример как се живее в разбирателство и хармония, въпреки различията. Вие сте моят пример , от който черпя вдъхновение и знам, че заедно ще постигнем успеха”, обърна се към хората от Белица кандидатът за вицепрезидент, подкрепен от ГЕРБ.

На среща с представители от туристическия бранш и кмета на общината бяха коментирани увеличаващите се цени на електроенергията, последствията от ковид пандемията и здравната криза.

Невяна Митева пое ангажимент, че заедно с проф. Герджиков ще работят затова Банско да продължи да се развива. „Имам отношение към Банско, защото това е любимото ми място да карам ски. Важно е да продължи развитието на инфраструктурата, а опазването на планината за мен е свързано с втората кабинка”, заяви Митев.

„Мерки за справяне с пандемията и икономическите последствия от нея няма, въпреки че всички усещате ефекта от все по-нарастващата инфлация. Парите се обезценяват, а цените на стоките растат.

Силният зимен сезон в Банско зависи пряко от адекватно управление на кризата. Очакванията са държавата да подпомогне бранша с насърчителни мерки. Те съществуваха до май месец,мярката 60/40 беше стигнала до 80/20, имаше и пряка финансова помощ.

Служебното правителство спря мерките и нелепо отряза 900 млн.за подпомагане на бизнесите в Плана за възстановяване и развитие,като превърна тази безвъзмездна помощ в кредити. Явно считат, че това е начинът да насърчават бизнеса- чрез теглене на кредити”, коментира пред бизнеса Росен Желязков. По думите му гаранция за нормален политически диалог е президентската институция, като президентът е призван да обединява различията.

„Нямаме яснота някой подготвил ли е държавния бюджет за 2022 година,в който трябва да има подкрепа за бизнеса. Ще се справите ли със същите мерки на фона на липсата на приход с постоянно увеличава се разход? Вече се говори и за увеличение на данъци. По темите,които вълнуват обществото,не се говори,дебат няма.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи да се зарови томахавката, за да има кабинет-не на ГЕРБ, а на всички партии, за да има работещ парламент и да се говори по политики. Можем да се обединим около еднакви задачи и теми за развитие на икономиката и благополучието на българите”, каза още Желязков.

В Благоевград Невяна Митева посети една от най-модерните печатници в региона. Фирмата се е възползвала от помощ по ОП „Иновации и конкурентоспособност“ - 10 000 лв. – COVID-19, 1 332 000 лв. за подобряване на производствения капацитет по ОП „Иновации и конкурентоспособност“, голяма част от работата им е в производството на книги за износ основно за Франция и Испания.

По време на посещението си в Благоевградска област Невяна Митева бе придружена от областния координатор на ГЕРБ и евродепутат Андрей Новаков, евродепутатът Асим Адемов и кандидатите за народни представители д-р Емил Тончев, Александър Мацурев,  Николай Сливков, Мария Данчова и Кирил Илиев.

< Назад