13.02.2018

Народният представител Васил Цветков проведе приемни в Челопеч, Златица, Пирдоп, Антон и Копривщица

Народният представител от ГЕРБ-София област Васил Цветков проведе серия от приемни в села и градове от Средногорието.

 

Срещите започнаха в село Челопеч, където заедно с депутата беше и общинският ръководител на ГЕРБ Наско Фотев. В рамките на срещата бяха поставени въпроси, свързани с изграждането на околовръстният път на селото, което се явява болен въпрос за Челопеч от десетки години. Обект на разговора бяха и изсичането на гората от ДГС ”Пирдоп”, безстопанствените земи и сгради, както и финансовото състояние на МБАЛ „Пирдоп”.  Коментирани бяха и доизграждането на Златишки проход и Истанбулската конвенция.

 

„Нашата община е финансово добре и каквото зависи от нея тя го прави. По поставените въпроси обаче не можем нищо да направим, защото засегнатите в тях обекти не са собственост на общината”, споделиха гражданите. Васил Цветков пое ангажимент да отнесе казусите към съответните институции.

 

По-късно депутатът от ГЕРБ-София област се срещна с жители на Златица. На нея бяха обсъдени въпроси, свързани с околната среда и качеството на въздуха в региона на Средногорието. Спомената бе и темата за инвестиционно предложение от „Булгартрансгаз“ за изграждане на газопровод от Панагюрище до Пирдоп. Гражданинът Стоян Шиеков настоя Васил Цветков да попита в пленарна зала главния прокурор Сотир Цацаров - защо след като през месец март 2017г. беше повдигнато обвинение срещу кмета на община Златица от БСП Магдалена Иванова за извършено тежко престъпление, до момента срещу нея не е внесен обвинителен акт в съда. На свой ред Васил Цветков обеща да организира среща с Министъра на околната среда и водите Нено Димов относно екологичната обстановка в региона и изграждането на местна система за измерване чистотата на въздуха и вредните емисии. Бяха поставени въпроси и за лошото състояние на пътната инфраструктура  в региона

 

В офиса на ГЕРБ-Пирдоп също се проведе приемна. Присъстващите граждани зададоха множество въпроси от местен и национален характер. Сред по-съществените от тях бяха за спортната база на територията на община Пирдоп, реформата в областта на електронното правителство, училищната мрежа в района и наредбата за пълняемост на паралелките на МОН и други. Поети бяха и няколко конкретни ангажимента от страна на Цветков.

 

След гр. Пирдоп дойде ред и за срещата с жителите на с. Антон. На нея бяха коментирани проблемите на местните земеделски производители. Също така бяха дадени отговори и решения  на поставените въпроси от предишната среща. Жителите на общината благодариха на Васил Цветков и на Валентин Милушев за съдействието им за ремонта на повредената сигнална уредба на жп прелеза в община Антон.

Последната приемна за деня бе в град Копривщица. Тя се проведе в офиса на партията и на нея бяха обсъдени проблеми на общината, като транспортната схема, водоснабдяването, сметосъбирането и опазването на културното наследство. Гражданите споделиха с народния представител притесненията си относно бъдещето на общинската болница в град Пирдоп, която е единствената в Средногорието. Васил Цветков обеща да отнесе въпросите до съответните органи, където да бъдат разрешени.

 

 

< Назад