16.09.2019

Народният представител Таня Петрова поздрави ученици и учители по повод първия учебен ден

Училището не е просто сграда, а свят, в който се получават духовно богатство, знание, приятели, изграждат се взаимоотношения за цял живот. Това заяви народният представител от Парламентарната група на ГЕРБ Таня Петрова в приветствието си към учители и ученици при откриването на новата учебна година в ОУ „Петко Р. Славейков” във Варна.

„Никоя образователна система не е съвършена, но и никоя образователна система не може да се развива към по-добро без ясната подкрепа и ангажираност на обществото”, заяви варненският депутат и дългогодишен директор на училището. В сърдечно обръщение към своите колеги Таня Петрова изрази уважение и признателност към професионализма, усилията и търпението, които учителите влагат в работата си. Народният представител пожела на добър час на всички ученици и поздрави родителите, които също посрещат първия учебен ден с много вълнение.

„Нека съхраним и занапред добрите традиции на българското образование, но и да насърчим иновативния подход и смелите решения, които гарантират развитието му и надграждат неговите постижения”, изтъкна още Таня Петрова в ОУ „Петко Р. Славейков”, което е носител на наградата Webit AWARDS за най-иновативно училище в страната.

По-късно днес Петрова бе сред официалните лица на церемонията, с която новата учебна година беше открита и в Техническия университет във Варна.

Общински съветници от ГЕРБ също уважиха тържествата по повод първия учебен ден, за да пожелаят успех на учителите и учениците.

Близо 3000 първокласници прекрачиха за първи път училищния праг в морската столица.  Общо 32 320 са учениците в общинските училища през учебната 2019-2020 г.

 

 

 

< Назад