21.01.2020

Народният представител Светлана Ангелова поздрави жителите на Мартен по повод Бабинден

Народният представител от ГЕРБ – Русе Светлана Ангелова участва в честване на Бабинден в пенсионерски клуб „Здравец“ - град Мартен. Над 100 жени от град Мартен и град Русе отбелязаха Деня на родилната помощ с песни и хора, като събитието бе организирано от кметството в Мартен и Българска асоциация на пенсионерите в Област Русе.
Тази сутрин честването започна на голямата чешма в селото с ритуално измиване на ръцете на Пенка Димитрова от млади и по - възрастни жени.
То продължи с шествие до пенсионерския клуб, където местните самодейци представиха танци и песни, тематично свързани с Бабинден.
„Изключително ми е приятно, че в навечерието на този празник вие спазвате традицията и аз имам възможността да участвам в празненството. Този празник е повод да изкажа своята благодарност към всички акушери и гинеколози, помагали в трудния и същевременно щастлив момент на раждането, защото всяка от нас е била майка, а някои вече и баби“, каза народният представител.
Ангелова пожела на присъстващите здраве, щастие, като възпитават новите поколения в българския дух и насърчи младите жени да раждат повече деца. Събитието продължи с много песни и танци.

< Назад