21.05.2019

Народният представител Светлана Ангелова: Изборите за Европейски парламент са важни, защото по този начин променяме Европа и България

Изборите за Европейски парламент /ЕП/ са важни, защото по този начин променяме Европа и България. Доказахме го през последните 12 години от приемането ни за равноправен член на Европейския съюз с инициативите на нашите представители в ЕП. В дванадесетата година търсим Вашата подкрепа с номер 12 в бюлетината на 26 май, за да продължи европейския път на развитие на страната. Европа чува България благодарение на ГЕРБ, каза днес народният представител Светлана Ангелова, която се срещна с жители на селата Батишница и Каран Върбовка /Община Две могили/. В Батишница бяха още кметът на Община Две могили Божидар Борисов и кметът на населеното място Недко Христов. По време на срещите бяха дискутирани въпроси, свързани със здравеопазването, образованието, доходите, създаването на нови работни места и др.

Когато става въпрос за защита на националния интерес в Европейския парламент в Европа, всички можем да се обединим и направим така, че мястото на България да бъде достойно защитено, а това, което евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП/ отстояват там като политики, да носи полза на българите, посочи още Ангелова.

Потенциалът и развитието на всяко населено място ще продължи да бъде в центъра на вниманието за евродепутатите от ГЕРБ, увери народният представител. Чрез осъществяването на проекти с европейско финансиране по линия на регионално развитие и фондовете за Регионална политика за продължаване инвестициите в инфраструктура, ВиК инфраструктура и благоустрояване районът може да бъде още по - привлекателен. Резултатите са видими във всички общини на Русенска област, но има много какво да се направи за всяко едно малко населено място. Затова депутатът призова местната власт да бъде активна в подготовката и депозирането на проекти по оперативните програми и през новия програмен период.

Ангелова изрази своята и на българските евродепутати от ГЕРБ подкрепа, като насърчи сътрудничеството на местно ниво, което трябва да продължи и в бъдеще за добруването на хилядите жители на Община Две могили.

 

< Назад