30.09.2016

Народният представител Ралица Тодорова инициира благотворителен търг

Народният представител Ралица Тодорова инициира благотворителен търг в подкрепа реставрацията на Голямата базилика в Плиска на 30 септември, от 19.00 часа, в ресторанта на хотел "Шумен".

„На търга ще бъдат разпродадени много лични вещи и предмети на известни наши имена от музикалния, театралния и спортен живот на страната, между които Георги Христов, Кичка Бодурова, Юлиян Вергов, Етиен Леви, Дует „Ритон“, Орлин Горанов, Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, олимпийският, световен и европейски шампион по щанги Иван Иванов, параолимпиецът Михаил Христов и други“, заяви депутатът.

„Част от тях са заснели и специални послания, които ще бъдат излъчени на благотворителната вечер. На нея ще присъства Негово високо преосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан, както и проф. Божидар Димитров“, допълни тя.

Тодорова съобщи, че в кампанията за възстановяване на базиликата, която е под патронажа на премиера Бойко Борисов, са се включили към момента 331 лица и фирми и припомни, че Министерски съвет е отпуснал 500 хил. лв. в началото на кампанията и още 770 хил. лв. през т.г. за обезпечаване на реставрационната дейност на Голямата базилика.

 

< Назад