25.09.2017

Народният представител Пламен Нунев приветства проект на клуба по кану–каяк в Русе за превенция на зависимости чрез спорт

Народният представител от ГЕРБ-Русе Пламен Нунев приветства днес работата на сдружение с обществено полезна дейност „Спортен клуб кану-каяк "Дунав”, което работи по проект „Активност и превенция на зависимости чрез кану-каяк”. С помощта на клубното ръководство, депутатът се запозна с качествата на закупените нови лодки, с които вече се обучават младежи на възраст от 15 до 21 години от село Николово и съседните населени места.

В качеството си на експерт по сигурност, Нунев оцени високо създаването на модел за превенция на рисково поведение сред младите хора в ранна младежка възраст. Той приветства инициативата, бореща се с агресията и зависимости към хазарт и наркотични вещества, използвайки похвати от обучението на спортисти по кану-каяк, приложени върху младежи, които нямат предишен опит в гребните спортове.

„Благодарение Вашата работа се удовлетворяват не само потребностите на младежите за занимания със спорт в свободното време, но и желанието им за изграждане на умения за социално отговорно поведение, разпознаване на рискови фактори, справяне във враждебна, рискова и непозната среда, както и изграждане на навици за здравословен и физически активен начин на живот”, отбеляза Нунев.

В партньорство с кметство Николово и със съдействието на Народно читалище „Пробуда 1901 г.“, над 80 деца са привлечени за пробни занимания с гребни спортове, както и за теоретично мотивационно обучение по различни теми.

Проектът е финансиран от Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности.

< Назад