03.06.2018

Народният представител Пламен Нунев присъства на традиционния празник "Децата на Поломието - празник под манастира"

Народният представител Пламен Нунев присъства на традиционния празник "Децата на Поломието - празник под манастира". „Сред живописната природа на това кътче отново ще се насладим на музикалния и танцов талант на млади и стари жители на населените места от Община Иваново. Вашият ентусиазъм и енергия предават на идните поколения чувството за принадлежност към общност, която тачи и пази обичаите и повелите на предците от столетия насам. Неуморно и с грижа Вие развивате и обогатявате музикалното богатство на региона чрез работата си в различни самодейни състави към читалищата. Само така се запазва жива искрата на родолюбието, стремежът за себеутвърждаване и постоянна изява на положителните черти от българския характер“, се казва в поздравлението на Пламен Нунев по време на откриването. За поредна година празникът събра стотици жители на Община Иваново и български и чуждестранни гости в подножението на историческата забележителност, защитена от ЮНЕСКО Ивановски скални църкви.

“В същото време Вие показвате как с труд и многоностранни умения плодовете на земята се превръщат в красиви произведения на изкуството или кулинарията. Чрез курбана, който принасяте ежегодно, всички вие благодарите за предоставените от Бог благодатните дарове на Общината. Нека така да бъде и в бъдеще”, се посочва в приветствието до кмета на Община Иваново Георги Миланов и председателя на Общинския съвет Мариян Драшков – домакини на събитието. Специални гости бяха още общински съветници, кметовете на общините Бяла - Димитър Славов, Ценово – д-р Петър Петров, Две могили – Божидар Борисов и др.

 

По време на празника бе направена възстановка на местни обичаи, а там имаше и кулинарна изложба (пити, баници, ястия), както и дегустация на ястия и мед, пити, баници. По обед курбаните бяха осветени и раздадени, като народното веселие продължи с хора под манастира.

 

< Назад