21.05.2018

Народният представител Пламен Нунев е на двудневно работно посещение в Румъния

Народният представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев е на двудневно работно посещение в Румъния. Заедно с председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и свои колеги, Нунев участва в съвместно заседание с Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в Камарата на представителите в Румъния. Това се случва по покана на председателя на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност Дорел Къпрар в продължение на постигнатите договорености по време на междупарламентарната среща в Русе през миналата година.

Основни теми на новата срещата бяха парламентарното сътрудничество и Българското председателство на Съвета на ЕС. Заседанието се проведе тази сутрин в сградата на Парламента в Букурещ. По време на заседанието председателите на двете Комисии подписаха декларация за сътрудничество.

По обед Цветан Цветанов и членовете на Комисията се срещнаха с председателя на Камарата на представителите, а след това посетиха Центъра за правоприлагане за Югоизточна Европа и Генералния инспекторат на Гранична полиция.

В късния следобед е предвидено посещение в Генералния инспекторат на румънската Жандармерия.

На 22 май е предвидено посещение в Бреговата охрана в Констанца, в SCOMAR - Комплексна система за наблюдение и контрол на трафика в Черно Море.

По обед Цветан Цветанов и представителите на Комисията ще разгледат адмиралския плавателен съд на Министерство на вътрешните работи - Ștefan cel Mare.

В 16:30 часа депутатите ще се запознаят с работата на Инспектората за спешни случаи, окръг Констанца.

 

< Назад