03.06.2019

Народният представител Пламен Нунев бе гост на третото издание на събора на българската песен и танц „Бяла 2019“

Народният представител от ГЕРБ  – Русе Пламен Нунев бе специален гост на откриването на третото издание на събора на българската песен и танц „Бяла 2019”.

 

Трябва да се съхрани българското и затова подкрепям събора, заяви депутатът и пожела „На добър час“ на участниците. Днес е празник на българския фолклор и народна песен, отбеляза в словото си г-н Нунев.

 

По делата им ще ги познаете, добави той и посочи към представителите на общинското ръководство. По думите му, с подкрепата на законодателната власт и правителството градът придобива друг, по - привлекателен облик.

 

В приветствието си към множеството кметът на Община Бяла Димитър Славов пожела да се насладят на таланта на самодейците, на българските песни и танци, като запазят духа и традициите от региона и ги предадат на следващите поколения.

 

Над 200 певци и танцьори от над 20 формации от няколко общини се изявяват по време на събитието, което се случва тази вечер на открития амфитеатър в квартал „Гара Бяла“. В късните часове за присъстващите пя Николай Славеев..

< Назад