27.01.2020

Народният представител Павел Христов се срещна с кметове и съветници в общините Бяла и Долни чифлик

Приоритетните проекти за подобряване на инфраструктурата бяха обсъдени при срещите, които народният представител от ПГ на ГЕРБ в 44-то НС Павел Христов проведе в общините Бяла и Долни чифлик. Варненският депутат организира поредица от приемни в общините от областта. Само преди седмица той посети Провадия и Суворово, а днес се срещна с кметове и съветници в други две от общините във Варненска област.

В Бяла Павел Христов разговаря с новоизбрания кмет Пеньо Ненов и с председателя на Общинския съвет и ръководител на общинската организация на ГЕРБ Анастас Трендафилов. Заедно с кметове от селата в общината бяха дискутирани възможностите за подобряване на инфраструктурата, както и за развитие на туризма. От местната власт изразиха позицията, че за общинските дейности в сферата на спорта и културата е необходима по-силна финансова подкрепа от държавата. Годишната издръжка на музея, двата спортни клуба и стадиона в Бяла надхвърля 250 000 лв., а сумата представлява повече от 10% от местните приходи, сочи справка на общинската администрация, с която се мотивираха Пеньо Ненов и Анастас Трендафилов.

По-късно днес Павел Христов посети и Долни чифлик, където заедно с кмета на общината Красимира Анастасова, кметове на кметства и съветници, както и с ръководителя на общинската организация на ГЕРБ Николай Николов бяха обсъдени възможностите за обновяване на пътната и ВиК инфраструктурата. Потърсено бе съдействие и за финансиране за иконостас и храмови икони в параклиса в с. Кривини.

 

< Назад