07.10.2020

Народният представител от ГЕРБ Станислав Стоянов с дарение за читалището в село Шереметя

Народният представител от ГЕРБ Станислав Стоянов дари два броя канадски камини и латексова боя на читалище „Пробуда” в село Шереметя. Той се запозна с проблемите на културната институция по време на изнесената си приемна за граждани, която неотдавна проведе в населеното място.

Читалището, което развива широка културна и обществена дейност, имаше проблем с отоплението и се нуждаеше от освежаване. С жеста на депутата тези проблеми са вече решени.

Поздравления за активността и отдадеността на читалищното настоятелство. Заедно успяхме да подобрим значително условията в културното средище, за да могат танцовите и самодейни състави да репетират и изнасят своите представления в една обновена и комфортна среда, сподели Стоянов.

Народният представител е известен с родолюбивите си инициативи не само във Велико Търново и региона, но и в цялата страна. Негова лична кауза в старата столица, за която работи от години,  е ремонтът на църквата „Св. св. Кирил и Методий” в старинния квартал „Варуша” и реконструкцията на читалището в квартала, което тази година чества своята 100-годишнина.

< Назад