02.07.2020

Народният представител от ГЕРБ-София Александър Ненков присъства на редовна среща на ГЕРБ-Триадица

По време на срещата той напомни, че ЕК е одобрила държавна помощ в размер на 200 млн. лв. в подкрепа на средни предприятия в България, засегнати от кризата с COVID-19. Очаква се от мярката да се възползват около 1500 фирми. Помощта ще бъде предоставена преди 31 декември.

Ненков  посочи, че предстои да бъде разширен обхвата на подпомаганите сектори. „ По програмата за подкрепа на микро и малки предприятия бизнесът ще може да получи между 3 и 10 хил. лв. безвъзмездна помощ“, каза още Ненков. Той добави, че е горд с направеното през последните години в страната от управлението на Бойко Борисов и правителството, от което е част.

Александър Ненков уточни, че стартира и програма, която цели да предостави подкрепа за реинтеграция в заетост на безработните лица, останали без работа вследствие от възникналата пандемия и разпространението на коронавируса. Работодателите ще имат възможност да наемат безработни лица чрез осигуряване на субсидия за заетост. Очаква се по нея да бъдат включени най – малко 70 000 безработни лица. Финансовият ресурс е в размер на 160 000 000 лв.

Срещата се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки, препоръчани от здравните власти.

 

< Назад