02.05.2016

Народният представител от ГЕРБ– Русе Светлана Ангелова участва в честване на Великден в Новград

Народният представител от ГЕРБ-Русе Светлана Ангелова участва в честване на Великден в село Новград /Община Ценово/. Събитието, организирано от Народно читалище „Христо Ботев“ и кметство Новград, с подкрепата на политическа партия ГЕРБ, кмета на Ценово д-р Петър Петров и др., събра множество жители на населеното място и гости. Сред тях бе председателят на Общински съвет Ценово и общински ръководител на ГЕРБ Галина Георгиева, общински съветници, кметове на населени места.

 

„Възкресение Христово е символ на вдъхновение, сила и радост. Днешният празник възпитава християнските ценности, важни за развитието на обществото ни и възпитанието на младите хора“, каза тя в словото си по повод големия християнски празник. Светлана Ангелова пожела на присъстващите здраве, щастие и любов към ближния.

 

Самодейци припомниха символите и традициите при отбелязване на празника след официалното откриване. На площада се изви хоро, в което се включи народният представител, председателят на Общинския съвет, общинските съветници, кметът на Новград Диана Копчева. За доброто настроение се погрижи оркестър „Фаворит“ – Свищов.

 

Празникът бе съпътстван от специална изложба с благотворителна цел в подкрепа на Константин Забунов от град Бяла, който страда от тежко заболяване и се нуждае от голяма сума пари за лечение, която е непосилна за семейството му.

 

Това бе втората част от отбелязването на Великден, тъй като на стадиона бе организирано състезание за майсторско кормуване на леки автомобили и мотоциклети, което премина в много забавления и добро настроение на състезатели и зрители.

 

< Назад