06.07.2016

Народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Десислава Костадинова проведе приемни в община Сърница и баташкото село Нова махала

Народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Десислава Костадинова проведе приемни в община Сърница и баташкото село Нова махала. В Сърница Костадинова бе посрещната от  общинския координатор на ГЕРБ Мустафа Аликанов и четирима от общинските съветници в най- новия местен парламент у нас. Те запознаха народния представител с политическата и институционална обстановка в трите населени места от общината. В Сърница ГЕРБ има 5 общински съветника и кмет на 1 село. Те споделиха, че се надяват на съдействие от страна на депутата, когато е възможно такова, за успешното реализиране на различни инициативи на представителите на партията в местната общност, да се осигури подкрепа на младите и образовани хора.

С Десислава Костадинова се срещнаха и учители от Сърница. Те споделиха тревогите си от някои назначения и отчетоха намаляването на броя на децата, което неминуемо води до реорганизиране на учебната дейност. Като пример преподавателите в местното средно училище посочиха, че трима петокласника заминават за Англия заедно с родителите си. А в чужбина хората бягат заради липсата на работа в общината.
След Сърница Десислава Костадинова бе в баташкото село Нова махала. Най-сериозният проблем, който бе поставен на приемната, бе лошото качество на питейната вода. Според местните хора тя не се пречиства и често от чешмите тече кал. Костадинова получи  оплаквания и от липсата на съдействие от страна на кмета на населеното място, както и в общинската администрация. Самотна майка на 3-годишно момиченце пък сигнализира, че неправомерно е била лишена от целева помощ за отопление.

Десислава Костадинова пое ангажимент, че всички сигнали ще бъдат проверени.

< Назад