08.01.2021

Народният представител от ГЕРБ Николина Ангелкова проведе работни срещи с представители на бизнеса в община Костинброд

Народният представител и координатор на ГЕРБ за София област Николина Ангелкова заедно с кмета на Костинброд Трайко Младенов и кмета на село Петърч Борислав Борисов   разговаряха с представители на бизнеса от общината.  На работна среща със Светлин Николчев, изпълнителен директор на “Ролпласт” ЕООД тя изрази удовлетворението си, че вече са факт обещаните през 2017 година  път и  кръгово движение, което да улесни придвижването до индустриалната зона. Двамата с Трайко Младенов подкрепиха намерението за обособяване на велоалея, изграждането на парк и реновиране на детска градина в бизнес зоната.

„Благодарение на политиката на правителството за запазване и осигуряване на заетост не допуснахме голямо увеличение на безработицата, но и не позволихме сериозен спад в доходите. 60/40 е мярката, която най-бързо трябваше да бъде структурирана и пусната в действие“, посочи Николина Ангелкова. По думите й новият дизайн на мярката е значително по-облекчен и разширен като сектори и възможности.

В разговор с Уалид Гарби, изпълнителен директор на “Сървиз Логистик” - най-новото предприятие на територията на община Костинброд,  бе подчертана подкрепа за поставянето  на ограничители на скоростта на изградения път в индустриалната зона. „Компаниите - утвърдили се в общината видимо разширяват дейността си, а новонавлезлите в Костинброд фирми развиват потенциала си, подпомогнати значително от отличните логистични предимства на общината“, заяви народният представител от ГЕРБ.

Николина Ангелкова се срещна  също с управителите  на “Юроспийд” ООД Димитър Рашков и Иван Иванов. Компанията има над 200 камиона, както и  самостоятелна школа за подготовка на шофьори, специализирала се в региона и с производство на минерална вода.  Бе обсъдена необходимостта от изграждането на пътни връзки на бъдещата магистрала“ Европа“ с пътя в село Петърч, който е новоизграден със средства по Програма  за развитие на селските райони.

Областният координатор на ГЕРБ Николина Ангелкова, кметът на община Костинброд Трайко Младенов и кметът на Петърч Борислав Борисов направиха инспекция на изграждащия се водопровод в населеното място- един от най-важните проекти за Петърч, с голямо значение за жителите му.

< Назад