13.10.2020

Народният представител от ГЕРБ Николина Ангелкова : Днес се подписа договорът за изграждане на кръгово кръстовище в Костинброд

Днес се подписа договорът за  на изграждане на кръгово кръстовище в Костинброд. Община Костинброд ще получи 461 061 лв. от Министерство на икономиката за доизграждане на новото кръгово кръстовище в града до логистичната база на “Кока кола”. Средствата са за довеждаща инфраструктура и са по закона за насърчаване на инвестициите. Това заяви областният координатор и народен представител от ГЕРБ Николина Ангелкова на среща с местната власт и бизнеса от общината, проведена заедно с министъра на икономиката Лъчезар Борисов“

 

“Много съм удовлетворена, че стартира проектът за кръговото кръстовище, инициирахме го заедно с кмета на Костинброд Трайко Младенов, радвам се, че ангажиментът, поет към хората от общината, става факт, коментира народният представител от ГЕРБ Николина Ангелкова.  Тя подчерта, че сред основните приоритети  на правителството са развитието  на общините и  привличане на инвестиции в регионите.

„Министерство на икономиката направи всичко възможно, за да бъдат привлечени крупни инвеститори в страната ни. Освен това чрез специализираното ни законодателство съществуват конкретни мерки и стимули за подкрепа на инвестициите. За реализирането на добри проекти безспорно е нужна и ангажираността на местната власт, добави Ангелкова. Тя бе категорична, че община Костинброд в лицето на кмета Трайко Младенов  е пример за подобряване на бизнес средата, развитие на инфраструктурата, привличане на инвестиции. Всичко това от своя страна води и до една от най-ниските нива на безработица в региона.

„Никой нямаше как  да предположи, че 2020 година ще се срещнем с такова предизвикателство, като COVID - 19, но правителството и в частност премиерът Борисов предприеха всички мерки за  преодоляване на икономическата криза.  Координаторът на ГЕРБ- София област подчерта, че ще подпомага развитието на бизнеса в Костинброд и чрез законодателни инициативи.

„Със сигурност всичко, което е необходимо  в рамките на законодателната власт за улесняване на бизнеса ще бъде направено,  бъдете сигурни, че в мое лице срещате човек, който работи Костинброд и цялата София област да надградят добрата си бизнес и индустриална среда, коментира Ангелкова.

 

“Видях един град, който е в лентата за изпреварване не само като администрацията на общината, но и като сила на бизнеса”, заяви министър  Лъчезар Борисов. По думите му, това е град който расте по всички показатели – по население, по инвестиции, привлича мултинационални компании, а също така и български, които представят държавата ни по света, коментира министърът на икономиката.

 

 

< Назад