20.10.2017

Народният представител от ГЕРБ-Кюстендил Ивайло Константинов: Дупница има облика на модерен европейски град

Медия: Радио "Фокус"

Дупница има облика на един модерен европейски град. Това каза пред радио "Фокус" народният представител от ГЕРБ-Кюстендил Ивайло Константинов. "Видимо е за всички, че Дупница е един съвсем различен град. Бих казал, че вече има облика и на един модерен европейски град. Разбира се, че Дупница има своите проблеми, каквито ги имат и всички останали общини - средно големи в България. На практика, голямата амбиция пред мен, пред нас, като управляващи, е да създадем условия за развитието на бизнеса, за по-добрия поминък, за развитието на човешките ресурси по регионите. За развитие на инвестициите и като цяло – за по-добър живот", посочи Ивайло Константинов.

По думите му, това, което зависи от народните представители – да се реализират проекти, да се модернизира инфраструктурата, включително и образователната – се прави в пълния възможен мащаб.

 

Според него, много хора работят от местната и от държавната власт, но резултатите се виждат по-трудно. "Не само работата, а качеството на работата обикновено има нужния ефект. Този синхрон определено е от значение, но качеството на самите проекти и тяхното изпълнение е от по-голяма важност. Това е нещото, което хората виждат и оценяват. Това се случва при нас и се надявам, че ще продължи да се случва", заяви Константинов.

 

"Длъжни сме да използваме даденостите на Дупница за развитие на туризма в региона", заяви още той. По думите му, Дупница разполага с дадености, каквито малко общини от Европа имат. Дупница е в подножието на най-красивата и неразработена част от Рила откъм туристически атракции. "Ние сме длъжни да използваме всичко това и да ориентираме бъдещето на града точно в тази посока. Уверявам ви, правим всичко по силите си това да се случи и съвсем скоро ще има конкретни резултати", бе категоричен народният представител от ГЕРБ.

 

Според него, не е тайна за никого, че като цяло България страда от липсата на професионално подготвени кадри. Инвеститорите са налични, макар България да е в съревнование с всички останали европейски страни по отношение на привличането на инвестиции; всички останали икономически условия са такива, че инвеститорите не могат да ги подминат с лека ръка. "В смисъл такъв, че икономическата ситуация в страната е изключително благоприятна за подобен род инвестиции, но липсата на подготвени професионални кадри е изключително остра. В тази посока, и аз като член на социалната комисия, работим със съвсем бързи темпове за създаване на допълнителни възможности по линия на образователната система, както и повишаване на възнагражденията на професионалните кадри, за да може това обучение да стане по-атрактивно", каза в заключение Ивайло Константинов.

< Назад