25.05.2016

Народният представител от ГЕРБ Иван Миховски бе гост на тържественото честване на 100 години гимназиално образование в Троян

Народният представител от ГЕРБ Иван Миховски бе на тържественото честване по повод 100 години гимназиално образование в Троян. Празничният концерт бе създаден от СОУ „Васил Левски“ – приемник на първата гимназия в града.

100 години Вие сте част от историята и живота на Троян. 100 години с Вашата просветителската дейност сте научили на четмо и писмо хиляди  деца. Дали сте им път и посока, дали сте им светлина. За мен е голяма чест и привилегия да Ви приветствам и с дълбоко уважение и признателност да се обърна към всички Вас, учителите на Троян, които сте посветили живота си на обучението и възпитанието на младите троянци, за да станат те горди балканджии и достойни граждани на България“, гласеше поздравителният адрес.

Миховски пожела на учителите „дълголетие, любов и признание от учениците и родителите им като към най-вдъхновени пазители на наследството, което съхраняваме като история и традиция“.

В троянското СОУ „Васил Левски“ учат повече от 800 деца. В следващите дни в двора на училището ще бъдат посадени три млади елхички, подарък от народния представител.

< Назад