24.05.2016

Народният представител от ГЕРБ Евгения Ангелова присъства на празник за 24-ти май в Хасково

Народният представител от ГЕРБ Евгения Ангелова присъства на празник по случай 24-ти май в Хасково. Тя поздрави събралите се на централния площад „Свобода“ като припомни, че близо 300 милиона души по света пишат на кирилица - славяни от Югоизточна Европа, руснаци, украинци, беларуси, представители на десетки неславянски етноси в Русия - кавказки, сибирски, далекоизточни, както и в бившите централно-азиатски съветски републики и Монголия. Днес кирилицата е една от трите официални азбуки на Европейския съюз.

Кметът на община Хасково Добри Беливанов поздрави учители, ученици и работещи в сферата на културата и награди 11 хасковски преподаватели със специални грамоти и почетни знаци.

Повече от два часа продължи празничната програма, акцент в нея бе изпълнението на химна “Върви, народе Възродени“ от всички хасковски хорови формации. Това се случва за първи път. Всяко училище имаше възможност да представи таланта на възпитаниците си по свой начин, затова от сцената прозвучаха много песни, стихотворения, драматизации и танци. Тържественият завършек на концерта бе поверен на танцьорите от ансамбъл „Хасково“.

< Назад