15.01.2021

Народният представител Николина Ангелкова разговаря с мениджъри на водещи предприятия от Ботевград и Сливница

Народният представител и областен координатор на  ГЕРБ за София област  Николина Ангелкова разговора с представители на бизнеса от Ботевград и Сливница. В община Ботевград тя проведе среща с Ерик де Кандидо,  управляващ  директор на  „Интегрейтид Микро-Електроникс България“ ЕООД , която е сред водещите в международен план в областта на производствените и технологичните решения. На срещата присъства и общинският ръководител на ГЕРБ-Ботевград Дамян Маринов. Ерик де Кандидо сподели за трудностите, които изпитва бизнесът в търсенето на подготвени кадри в района. „При нас работят около 2500 човека, производството ни е голямо, но срещаме проблем с липсата на квалифицирана работна ръка“.

Николина Ангелкова подчерта, че заедно с кмета на Ботевград Иван Гавалюгов работят по идеята за обновяване на базата на Техническия  колеж в Ботевград и превръщането му в модерно училище за подготовка на кадри за електронната промишленост в Северозападна България.

Тя съобщи, че по темата вече е разговаряла с министъра на образованието  и науката Красимир Вълчев, с ректора на Техническия университет проф. дн инж. Иван Кралов и Томи Вер Елст, генерален мениджър на „Сенсата Технолоджис ЕООД“.

 „ Подкрепяме такава инициатива. Целта е да очертаем стъпките, по които тя би могла ефективно да подпомогне  предприемачите и съм сигурна, че заедно ще успеем“, заяви Ангелкова. 

Тя бе и в община Сливница, където  разговоря с генералния мениджър на “Балгериън Трак Сървис“ ООД“, инж. Николай Стоянов. Формата се занимава  ремонт и сервиз на тажкотоварни автомобили, като в нея работят около 750 души. На срещата бе и кметът на Сливница Васко Стоилков. По думите на инж. Стоянов  фирмата се е възползвала  от мярката 60:40, която е насочена към запазването на работни места.

< Назад