23.02.2019

Народният представител Андриан Райков отправи поздравление по повод 110 години от създаването на читалището във Ветово

„В 110 - годишната история на читалището дейността е била разнообразна. когато дейността на едно читалище е с почти продължителността на един човешки живот, то равносметката е белязана с присъствието на хората, от онези - първите, сложили началото, - до последните, вървящи по техните стъпки. Не е възможно да изброим имената на всички самодейци, но искаме да отдадем заслужена почит към онези, които вече не са сред нас и да благодарим на всички вас, които не щадяхте своето време и сили, неплатен творчески труд, много безсънни нощи в името на читалищното дело“, каза пред пълния салон на читалището г-н Райков от свое име и от името на колегите си от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе.

 

Той отбеляза многото  награди, които  са завоювани от колективите през тези години - грамоти и плакети от общински, регионални и национални прегледи и фестивали за театрална, танцова и певческа дейност.

Депутатът приветства читалищните дейци за многобройни изяви - знак на ярко културно присъствие, като сподели гордостта си, че всички са част от един уникален, последователен и сърцат път на единение на самобитни творци и обикновени хора.

Богатата културна програма включваше изпълнението на множество народни песни и танци, както и представянето на типично български традиции.

 

< Назад